Ontdek jouw talenten op het Adelbert College!

Een eigen film maken of leren programmeren; iets voor jou? Op het Adelbert College leggen wij de focus op jezelf (leren) presenteren en hebben we extra aandacht voor de beta-vakken.

In de eerste klas volg jij vier verschillende modules binnen deze twee onderwerpen. Jouw talenten ontdekken, verder ontwikkelen en veel plezier staan centraal.

Nieuwsgierig naar meer?

Lees meer op deze pagina.

Keuzemodules eerste klassen

Nieuwsgierig naar meer?

Ontdek jouw talenten op het Adelbert College!

 

Een eigen film maken of leren programmeren; iets voor jou? Op het Adelbert College leggen wij de focus op jezelf (leren) presenteren en hebben we extra aandacht voor de beta-vakken.

In de eerste klas volg jij vier verschillende modules binnen deze twee onderwerpen. Jouw talenten ontdekken, verder ontwikkelen en veel plezier staan centraal.

Nieuwsgierig naar meer?

 

Presenteren

In de spotlight

Altijd al een hoofdrol willen spelen in jouw eigen film of jouw eigen verhaal? Doe dan mee met deze module en ontdek spelenderwijs welke rol jou op het lijf geschreven is. Een zangeres, een formule-1-coureur, een hockeyster; of toch liever een superheld(in)? Via de juiste kleding en attributen, het naspelen van scènes en het maken van foto’s creëren we een kunstwerk. Met jou in de hoofdrol. Een misschien vind het nog leuker om dit samen met een klasgenoot te doen. We zien je graag op het podium!

 

Groots en meeslepend speechen

Mensen raken met jouw woorden: een vak apart! Martin Luther King sprak in 1963 de inmiddels legendarische woorden “I have a dream…” In deze module leer je groots en meeslepend speechen. Wat zijn bijvoorbeeld de overeenkomsten en de verschillen tussen een politieke speech en een theatermonoloog? Aan de hand van grappige, ontroerende en indrukwekkende voorbeelden ontdek je welke vorm van spreken het beste bij jou past. Om vervolgens zelf jouw eigen meeslepende speech te maken. Misschien speech jij straks beter dan Mark Rutte of Barack Obama… “To be or not to be!”

 

Presenteren en debatteren in de klas

Presenteren voor een groep is spannend, maar je kunt het écht leren. Het gaat veel verder dan een leuke PowerPointpresentatie maken of een tekst voorlezen. Jouw verhaal komt overtuigend over als jij jouw stem en handen goed gebruikt, gelooft in wat je zegt, jouw luisteraars boeit en je goed voorbereidt. In deze module leer je dat allemaal. Als afsluiter van deze module geef je een onvergetelijke presentatie!

 

Acrobatische circusact maken

Een goede samenwerking is heel belangrijk bij het opvoeren van een circusact. Iedereen moet goed op elkaar ingespeeld zijn. Bij deze module ga je samen met andere leerlingen acrobatische bouwwerken maken. Weten waar je goed in bent is hierbij essentieel. Ben jij degene die bovenin een bouwwerk plaatsneemt, of ben jij juist goed in hulpverlenen? Ontdek waar je kracht ligt en werk samen toe naar een grand finale!

 

Betavakken

Planten voor op Mars

Ga je mee het zonnestelsel verkennen? De eerste planeet op onze route is Mars. Omdat we niet voor vijf jaar genoeg voedsel mee kunnen nemen, ga je zelf planten kweken. Maar groeien planten eigenlijk wel in de ruimte – zonder zonlicht, zwaartekracht en lucht? In deze module ga je dat onderzoeken en maak je met de gekweekte planten uiteindelijk een eigen ruimtesalade en zelfs friet.

 

Dieren in de Noordzee

De Noordzee zit vol diersoorten. Van kleine garnalen tot grote vissen. Met een sleepnet en laarzen gaan we op pad om de verschillende diersoorten te ontdekken. Je leert hoe de omgeving invloed heeft op de vorm van de dieren. Daarnaast gaan we net zoals Freek Vonk onze ervaringen filmen. Tijdens de verschillende snijpractica zie je hoe dieren in elkaar zitten en leer je allerlei interessante dierenweetjes. Ga je mee op avontuur?

 

Leren programmeren

Heb je soms ook zo’n zin om dat verkeerslicht op groen te zetten? Dat kan in de module BINAS: Arduino-City waar je jou eigen verkeerslicht ontwerpt en leert programmeren. Je gaat in groepjes aan de slag om met behulp van software een complete stad met werkende verkeerslichten te maken. Als jij het verkeer met één druk op de knop wilt regelen, dan is deze module zeker wat voor jou!

 

Energy of tomorrow

Fossiele brandstoffen vervuilen het milieu! In de module BINAS: Energy of tomorrow ontdekken wij nieuwe vormen van energie. Want Energy of tomorrow is 100% groen, geeft geen CO2-uitstoot en geen smog. Hoe snel kunnen wij de overstap maken naar deze vormen van energie? In deze module bezoek je een raffinaderij van Shell, bouw je een warmtewisselaar en ga je racen met modelautootjes die rijden op zout water. Kijk je mee in de wereld van morgen?