Gezonde school

Het Adelbert College is trots op het predicaat Gezonde School! Om gezond gedrag te stimuleren, besteden wij in onze school aandacht aan gezondheid en welzijn.

Onze kantine heeft het predicaat Gezonde schoolkantine en kent een assortiment dat past bij een gezonde leefstijl. Er zijn tappunten voor water en ook bij de kantine is water verkrijgbaar.

Ons kleurrijke schoolplein nodigt met twee voetbalveldjes en een basketbalveld uit om in de pauze lekker te bewegen in de frisse lucht!

Het Adelbert College is een alcohol- en rookvrije school. Omdat wij het belangrijk vinden dat leerlingen snappen wat de gevolgen kunnen zijn van roken, alcohol en drugs, worden in verschillende afdelingen voorlichtingen gegeven over het omgaan met groepsdruk, verslaving, verslavingspreventie en alcohol- en drugsgebruik.

Op het Adelbert College hebben we respect voor elkaar en elkaars verschillen. Dit betekent dat leerlingen grenzen van anderen respecteren en hun eigen grenzen durven aan te geven. We besteden ook actief aandacht aan gezonde relaties, seksualiteit en het welbevinden van onze leerlingen. We zetten hiervoor actief een SoVa-training in in de brugklas. Daarnaast worden in meerdere jaren voorlichtingen gegeven over het welzijn van onze leerlingen. Voor gezonde relaties en seksualiteit hebben wij een vignet gezonde school, waarmee wij aan de eisen voldoen van de GGD. Op het Adelbert College kun je jezelf zijn!