Kerstviering

Gelukkig kon het weer: de kerstviering! Een echte Adelberttraditie, waarbij de saamhorigheid echt voelbaar is!

Kerstviering

Wat is ACT?

ACT (Adelbert College Toneel) is de toneelgroep van het Adelbert College. Ieder jaar maken we grote en bijna professionele voorstellingen in onze mooie theaterzaal. Er werken meer dan 60 enthousiaste leerlingen, docenten en ouders samen aan een nieuwe voorstelling. Dit jaar werken we aan een theatervoorstelling op locatie: KONING VAN KATOREN!

Wat gaan we spelen?

We spelen dit jaar een bewerking van het beroemde boek van Jan Terlouw: ‘Koning van Katoren’.

De koning is dood. Op de dag dat Stach geboren werd overleed de geliefde koning van Katoren. Nu 17 jaar later heeft Katoren nog steeds geen koning. Het land wordt bestuurd door de ministers. Als Stach koning van Katoren wil worden krijgt hij van de ministers opdrachten te vervullen. Alleen dan kan hij koning worden.

Maar dit zijn niet zomaar opdrachten. Hij moet het opnemen tegen de schreeuwende vogels van Decibel, de verschrikkelijke draak van Smook en schuifelende Kerken van Uikumene. En als hij de eerste opdrachten volbrengt krijgen de ministers het heet onder de voeten en komen ze met steeds moeilijkere opdrachten….

Zal het Stach ook lukken om de knobbelneuzen van Afzette en Rije te genezen en de tovenaar van Ekilibrië vernietigen? Lukt het hem om koning van Katoren te worden?

Wie mogen meedoen?

Elke leerling van het Adelbert College mag auditie doen. Je hoeft niet per se ervaring te hebben om mee te doen. Het allerbelangrijkste is dat je er heel veel zin in hebt!

Meer informatie over ACT en de audities vind je op www.acttoneel.nl.