Leerkracht

Het Adelbert blijft, als ambitieuze school, het onderwijs verbeteren en innoveren.

Om te investeren in de kwaliteit van ons onderwijs, hebben wij in het schooljaar 2016/2017 het programma Leerkracht geïmplementeerd.

Speciaal voor scholen is het programma  Leerkracht ontwikkeld, waarbij met een aantal eenvoudige interventies, de kracht van onze teams en secties enorm vergroot wordt. Dit programma is gebaseerd op een internationaal onderzoek van McKinsey en bevat belangrijke elementen van de LEAN-aanpak: een bekende en befaamde methode waarbij met relatief kleine en heldere doelstellingen snel en efficiënt resultaten geboekt worden.

Recent onderzoek van de R.U. Utrecht toont aan dat scholen die het programma LeerKracht  hebben ingevoerd een positieve cultuurverandering in de school tot stand gebracht hebben.  Het motto van LeerKracht, “iedere dag een beetje beter”, past dan ook heel goed bij onze eigen ambitie.

Voor de leerlingen betekent het dat zij direct profijt hebben van de nieuwe methodiek, doordat docenten met elkaar samenwerken aan kortetermijndoelen en ervaringen meteen in de lessen in praktijk brengen.