Wereldwijde focus

Leerlingen zijn beter dan ooit in staat om internationale netwerken op te bouwen, grenzeloos te communiceren en eenvoudig veel informatie te vergaren. Dankzij het internet met toepassingen als Facebook en YouTube hebben zij eenvoudig toegang tot een wereldwijd grenzeloos netwerk.  Het Adelbert is erop gericht om deze internationalisering te stimuleren op een verantwoorde en beschermde wijze.

Wij bieden hierom onze leerlingen een scala aan internationale ervaringen aan.

Voorbeelden van onze internationale focus zijn:

  • Onze onderbouwleerlingen mailen in het Engels met leerlingen uit Denemarken. Leerlingen uit de derde klassen ontmoeten deze mailmaatjes persoonlijk tijdens een uitwisselingsproject.
  • Culturele studiereizen: leerlingen uit 4 vmbo-t, 4 havo en 5 vwo bezoeken indrukwekkende wereldsteden. Keuze van bestemmingen zijn: Barcelona, Berlijn, Londen, Parijs, Athene en St. Petersburg. Ook kunnen zij kiezen voor een studiereis met een sportief karakter: bergwandelen (Oostenrijk), skiën (Oostenrijk) of Ardennenreis (België).

Een ander (aan)sprekend voorbeeld is het Anne Frank-project waarbij de derdeklassers samenwerken met leerlingen van de American School of The Hague.